26 Mart 2010 Cuma

MANTARLI KREP SARMA





Bu tarifi bir sene önce ÖZGÜLÜN TARİFLERİ sitesinden almıştım.
Her yapışımda yiyenler tarafından çok beğeniliyor.Sizede denemenizi öneririm.Sevgilerle...

MALZEMELER:

krep:
2 yumurta
2 bardak süt
1 fincan sıvıyağ
8 kaşık un
1/2 paket kabartma tozu(ben 1 çay kaşığı karbonat kullanıyorum)

içi:
1 kilo mantar
1 büyük kurusoğan
az sıvıyağ
karabiber-tuz

beşamel sos:
tereyağ-sıvıyağ
3 kaşık un
3 bardak süt
tuz

YAPILIŞI:
Krepler hazırlanır.pişirilen krep kapaklı bir kaba alınır.Soğan yemeklik doğranır.Mantarlar doğranıp karıştırılır.Altı açık suyunu çekene kadar pişirilir.Beşamel sos hazırlanır yarısından fazlası mantara karıştırılır.Kreplerin arasına mantarlar koyularak rulo sarılır fırın tepsisine dizilir.Kalan sos kreplerin üzerine koyulur.Kaşar rendesi serpilerek fırında kızartılır.

Hiç yorum yok: